Най-малко 41 души са загинали и 45 са пострадали при

...
Най-малко 41 души са загинали и 45 са пострадали при
Коментари Харесай

41 жертви взе пожар в коптска църква в Египет, повечето от тях са деца

Най-малко 41 души са починали и 45 са потърпевши при пожар в неделя в египетския град Гиза. Повечето от жертвите са деца.

Информацията е доказана от два източника, заяви Reuters.

Пожарът е бил провокиран от електричество по време на литургия в коптската черква Абу Сифин в квартал " Имбаба ". На службата са участвали 5 000 души.

Огънят е блокирал входа на църквата, като е провокирал паническо бягство.

" Хората се бяха струпали на третия и четвъртия етаж и видяхме пушек, приближаващ от втория етаж. Хората се втурнаха да слизат надолу по стълбите и почнаха да падат един върху различен, " споделя Ясир Мунир, един поклонниците, които са били в църквата по време на случая.

" Тогава чухме тропот, искри и огън излизаха от прозореца ", показва той и добавя, че той и щерка му са били на приземния етаж и са съумели да избягат.
 Взрив и пожар на пазар в Ереван
Взрив и пожар на пазар в Ереван

Най-малко един човек е умрял

Гиза е вторият по величина град в Египет и е ситуиран против Кайро, от другата страна на река Нил.

" Изказвам си съболезнования на фамилиите на почтените жертви, които починаха, с цел да бъдат със своя Господ в един от неговите молитвени домове ", написа египетският президент Абдел Фатах ал Сиси в Twitter.

Причинените от електричество пожари не са необичайност в Екипет. В края на 2020 година в пожар в болница, лекуваща COVID-19, починаха най-малко 7 души.

Според изказване на Министерството на вътрешните работи огледът на криминалистите е посочил, че пожарът е почнал в климатика на втория етаж, в следствие от електрическа нередовност . Основната причина за гибелта на жертвите е обгазяване. Семействата на починалите ще получат 100 000 египетски лири (5 220 долара).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР