Най-малко 400 души се събраха пред болницата във Враца на

...
Най-малко 400 души се събраха пред болницата във Враца на
Коментари Харесай

След смъртта пред Спешното във Враца: Втори ден на протести и сигнал за бомба

Най-малко 400 души се събраха пред болничното заведение във Враца на митинг за втора поредна вечер. Те упорстват за санкции след гибелта на млада жена, издъхнала след дълго очакване да бъде призната в незабавното поделение, оповестява.
Още по темата
По адрес на управлението на лечебното заведение се чуха викания " Оставка! ".

" Не желаеме да сме клиенти, желаеме да сме пациенти - човешкият живот е по-голям от това да се записва първо и по-късно да ни извърнат внимание ", разяснява жена от събралите се на митинга.

Хората описват доста истории за недобро отношение от медици и личен състав и са безапелационни: " Не е единственият случай, няма да бъде и последният ".

Някои от протестиращите желаеха да влязат в незабавното поделение, само че вратата е заключена. Другият вход на болничното заведение се пази от полиция. Протестът за момента е кротичък, само че хората се притесняват, че няма да бъдат чути настояванията им.



Малко по-рано здравният министър проф. Асена Сербезова излезе с позиция, в която показва, че ще бъде осъществен одит и на всички незабавни звена на лечебните заведения в страната за спазването на въведените условия по стандарта за Спешна медицина.

" Недопустимо е бюрократични условия да лишават шанса за живот в обстановка, в която всяка секунда е скъпа. В системата на опазването на здравето би трябвало да се позволяват и задържат хора, които са освен скъпи със своите познания и опит експерти, само че на първо място са индивиди - с хуманно отношение към страдащите ", написа тя в изказването си.

По-рано денем беше подаден неизвестен сигнал за бомба във врачанската болница, заяви.

Полицаи и представител на лечебното заведение са създали цялостен оглед, даже и в отделенията под карантина. Взривно устройство не е намерено.

Разследването за гибелта на дамата в незабавното поделение във Враца продължава.

До този миг са разпитани очевидци и близки на умрялата. Иззета е здравната документи от МБАЛ - Враца, видеозаписи от незабавното поделение, както и трудови контракти и длъжностни характерности на чиновници, съобщи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР