Най-малко 400 000 украински бежанци са намерили работа в Европа

...
Най-малко 400 000 украински бежанци са намерили работа в Европа
Коментари Харесай

400 хил. украински бежанци започнаха работа в Европа, някои стартираха бизнеси

Най-малко 400 000 украински бежанци са намерили работа в Европа от началото на войната, в това число повече от 200 000 в Полша, близо 100 000 в Чехия и към 20 000 в Италия, съгласно държавните управления в тези страни.

Повече от 5 милиона украинци са потърсили леговище в Европейския съюз, където 3,7 милиона са кандидатствали за специфична стратегия, която им разрешава да работят, да посещават учебно заведение и да имат достъп до медицински грижи в целия блок в продължение на три години. Сега, когато войната навлиза в шестия си месец, някои бежанци заемат работни места на европейския пазар на труда, които постоянно се оказват сложни за запълване, оповестява телевизия " България он ер ".

Европа страда от дефицит на работна ръка през последните години поради композиция от десетилетия на ниска раждаемост и противоречие сред наличните служащи и напредналите умения, които фирмите изискват от ден на ден. Пандемията от Ковид-19 в допълнение прекатурна пазара на труда, като първо докара до скок на безработицата по време на затварянията, а по-късно до дефицит на работна ръка, когато стопанските системи се отвориха още веднъж.

Висококвалифицирани украински софтуерни инженери стартират работа в Amazon.com Inc., Vodafone Group PLC и други компании в Европа. Украински бизнесмени започват бизнеси в Дания, Холандия и другаде. Лисабон, който беше известно място за украинската диаспора преди войната, притегля украински софтуерни започващи компании, които са избягали от Киев.

Европейски Съюз започва версия на онлайн самодейност, която свързва квалифицирани служащи със свободни работни места особено за украински бежанци. Блокът сътвори други запаси в помощ на търсещите работа и преведе на украински език стратегия, която оказва помощ на хората да основат онлайн автобиография и мотивационно писмо, които могат да се употребяват за кандидатстване за работа в целия Европейски Съюз.

Не всички украински бежанци са в положение да работят, макар че желаят и постоянно са високообразовани, споделят икономисти. Повечето от бежанците са майки, които би трябвало да се грижат за децата си. Техните квалификации може да не бъдат приети и езикът може да се окаже преграда.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР