Най-малко 40 израелци са убити, а над 740 ранени при

...
Най-малко 40 израелци са убити, а над 740 ранени при
Коментари Харесай

Най-малко 40 жертви, 740 ранени и множество заложници при атаките в Израел

Най-малко 40 израелци са убити, а над 740 ранени при днешното невиждано нахлуване в Израел. Рано тази заран незнаен брой бойци на палестинската формация " Хамас " нахлуха през линията Газа на израелска територия и откриха огън.



От " Хамас " настояват, че са изстреляли минимум 5000 ракети. В отговор израелската войска нанесе въздушни удари по линията Газа. След като разгласи, че страната му е във война, израелският министър председател Бенямин Нетаняху свика по неотложност съвета за сигурност. По време на съвещанието израелските си сложиха три съществени цели: " да прочистят всички атакувани области от противников сили, да накарат врага да заплати висока цена и да подсилят ограниченията за сигурност ".



Както от " Хамас ", по този начин и от локалния клон на джихадистката формация " Ислямски джихад " настояват, че са завладели незнаен брой израелски бойци. От подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула оповестяват, че наблюдават от близко обстановката и приветстват дейностите на палестинската " Хамас ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР