Най-малко 40 души са загинали при проливните дъждове, които удариха

...
Най-малко 40 души са загинали при проливните дъждове, които удариха
Коментари Харесай

Жертви и изчезнали в пороя ударил бразилския щат Сао Пауло

Най-малко 40 души са починали при проливните дъждове , които удариха бразилския щат Сао Пауло предишния уикенд, а още толкоз са изчезнали, оповестява Globo.

Както беше маркирано, 39 от 40-те смъртни случая са регистрирани в община Сан Себастиан, а още един - в община Убатуба, където е починало седемгодишно момиче.

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва инспектира региона , обиден от свлачища и наводнения в крайбрежния град Сао Себастиао в бразилския щат Сао Пауло.

Лула даде обещание да " възвърне областите, засеганти от опустошението ", породено от дъждовете по крайбрежието на Сао Пауло.

Продължават издирвателните и избавителните интервенции след свлачищата и наводненията, провокирани от проливните дъждове, при които починаха минимум 40 души, а стотици бяха принудени да изоставен домовете си .

Губернаторът на щата Сао Пауло де Фрейтас разгласи изключително състояние в крайбрежната зона на щата.
 Десетки са жертвите на наводненията в Бразилия
Десетки са жертвите на наводненията в Бразилия

Тежко злополучие

Електричеството, водоснабдяването и мобилните телефонни услуги са били прекратени в няколко общини в щата Сао Пауло. Свлачища са блокирали придвижването по няколко съществени автомагистрали в щата.

По данни на бразилската работа за гражданска отбрана в събота и неделя в четири общини на щата са паднали повече от едномесечни превалявания. 

В най-силно засегнатия Сан Себастиан са паднали 627 милиметра дъжд - два пъти повече от естественото за целия февруари. Според кмета на града там са разрушени половин стотина къщи.

Количеството дъжд в Бертиогес - 683 милиметра за 24 часа - е най-голямото в историята на Бразилия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР