Най-малко 40 души са загинали, а много са изчезнали безследно

...
Най-малко 40 души са загинали, а много са изчезнали безследно
Коментари Харесай

Най-малко 40 души загинаха при наводнения и свлачища в Северна Индия

Най-малко 40 души са починали, а доста са изчезнали безследно през последните три дни при неочаквани наводнения, провокирани от мощни мусонни дъждове в Северна Индия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на индийските управляващи.

Дъждовете заляха стотици села, унищожиха къщи и мостове и наводниха пътища в щатите Химачал Прадеш и Утаракханд. Метеорологичната работа предвижда, че през идващите два дни мощните превалявания в района ще продължат.

В публично а държавно известие се показва, че през последните три дни при наводнения и свлачища в хималайския щат Химачал Прадеш са починали минимум 36 души. Стотици са били принудени да изоставен домовете си и да потърсят заслон във краткотрайни лагери.

Поредица от неочаквани стихии в прилежащия щат Утаракханд лиши живота на четирима души, а 13 са в неопределеност, откакто реките излязоха от коритата си и унищожиха няколко къщи.

Спасителни екипи изтеглят засегнатите поданици на двата щата.

По време на мусонния сезон, който продължава от юни до септември, в индийската част на Хималаите постоянно настава бедствено състояние, отбелязва АП. Според учените естествените катаклизми ще зачестяват, тъй като световното стопляне способства за топенето на ледниците в планинската верига.

Миналата година при неочаквани наводнения починаха близо 200 души и бяха разрушени доста жилища.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР