Най-малко 40 души бяха убити и над 100 други ранени

...
Най-малко 40 души бяха убити и над 100 други ранени
Коментари Харесай

Кървавата трагедия в Русия: Световната общественост осъди стрелбата в Красногорск

Най-малко 40 души бяха убити и над 100 други ранени по време на пукотевица в концертната зала " Крокус сити хол "  в Подмосковието.

Руски медии в началото оповестиха за гърмеж, за пукотевица с автоматизирано оръжие и за пожар в огромната концертна зала по време на концерт на съветската рок група " Пикник ". Около 100 души бяха евакуирани през подземията на залата. Сред тях бяха и членове на Симфоничния оркестър на Ленинградската област. Те е трябвало да вземат участие в концерта на групата " Пикник ". Членовете на групата също са евакуирани невредими.

Частично се е срутил покривът на постройката " Крокус Сити Хол ".  Хеликоптери участваха в гасенето на пожара. Десетки коли за спешна помощ, полиция, националната армия, специфични сили, бяха изпратени в зоната.

На президента на Русия Владимир Путин е било докладвано, че в концертната зала е почнала пукотевица, още в първите ѝ минути, съобщи представителят на президента - Дмитрий Песков.

" В първите минути на събитията в " Крокус сити хол " на президента е било доложено, че е почнала пукотевица. Президентът непрекъснато получава по линията на всички съответни служби информация за протичащото се и за ограниченията, които се подхващат. Президентът е дал всички нужни инструкции ", уточни Песков.

В същото време Украйна съобщи, че няма нищо общо със стрелбата. Съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк дефинира стрелбата като терористичен акт.

" Нека да бъдем ясни, Украйна няма нищо общо с тези събития ", увери в Телеграм Подоляк, чиято страна от две години се бори против съветската инвазия.

Руски прокиевски бойци от легиона " Свобода за Русия ", които се борят дружно с украинските сили, също отхвърлиха да са забъркани в убийствената въоръжена офанзива в концертната зала в Подмосковието.

" Подчертаваме, че Легионът не се бие с съветски цивилни ", споделя групата, която прибавя, че отговорност носи " терористичният режим на Путин ".

Украинското военно разузнаване също упрекна съветските специфични служби за офанзивата в Подмосковието. Според него офанзивата е била проведена от тях, с цел да бъде упрекната Украйна и да се оправдае ескалация във войната.

От своя страна някогашният съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че Русия ще унищожи украинските водачи, в случай че те са свързани с офанзивата в Москва.

Междувременно чиновници на специфичните елементи на Националната армия на Русия претърсват концертната зала " Крокус сити хол " в град Красногорск, с цел да открие причинителите на нападението довечера, довело до гибелта минимум на 40 души.

Според някои източници пожарникари са овладели разразилия се пожар в концертната зала, само че по данни на други пожарът, който е на повърхност от близо 13 000 квадратни метра, към момента не е локализиран. 

Десетки публични персони и международни водачи показаха съболезнования за жертвите и осъдиха грубо терористичния акт.

За това прикани и говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, която съобщи, че " цялата международна общност би трябвало да осъди " кървавия терористичен акт "  в концертната зала " Крокус сити хол " в Красногорск.

" Европейският съюз е покъртен и шокиран от информациите за терористична офанзива в Москва ", съобщи представител на Европейски Съюз. 

Министерството на външните работи на Германия изрази съболезнования по отношение на терористичното нахлуване в концертната зала и прикани за бързо следствие на случая. 

" Кадрите от ужасното нахлуване против почтени хора в " Крокус сити хол " в Московска област са ужасяващи. Необходимо е бързо да се проверяват събитията на случилото се. Изказваме най-дълбоки съболезнования на фамилиите на жертвите ", се споделя в изказването.

Френското външно министерство също изрази съболезнования във връзка със смъртните случаи в концертната зала в Подмосковието.

Организация на обединените нации следи обстановката към стрелбата в концертната зала „ Крокус сити хол “, се споделя в изказване на канцеларията на генералния секретар на международната организация.

" Ние сме опечалени от тези вести. Опитваме се да получим повече информация за случилото се ", сподели Фархан Хак, представител на Антониу Гутериш.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР