Най-малко 40 човека са загинали, 16 са изчезнали и над

...
Най-малко 40 човека са загинали, 16 са изчезнали и над
Коментари Харесай

Най-малко 40 са загиналите заради тайфуна „Хагибис”

Най-малко 40 индивида са починали, 16 са изчезнали и над 180 са получили пострадвания в резултат на могъщия ураган " Хагибис " в Япония, заяви японската национална телевизия, представена от ДПА.

Спасителните интервенции и напъните за оказване на помощ на потърпевшите са затруднени от наводнения и свличания на земни маси, предава Българска телеграфна агенция.

Прогнозите за през днешния ден са за още проливни дъждове в засегнатите от стихията региони, където управляващите предизвестяват за пълноводие на реките и заплаха от нови наводнения. В местата, където водата към този момент се е оттекла, хората стартират да изгребват калта и да разчистват отломките от жилищни здания и магазини.

Равносметката до момента е, че 21 реки са излезли от крайбрежията си, още 140 са стигнали до сериозно високи равнища, а десетки свлачища са затрупали пътни артерии. Властите са пратили лодки и хеликоптери да изтеглят хората от негодните за обитаване жилища; оказват помощ и бойци.

" Хагибис " е деветнайсетият ураган, поразил тази година планинския полуостров Идзу западно от Токио. След апогея си в събота вечерта той отслабна до извънтропически циклон. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР