Най-малко 39 души са убити при израелска атака срещу училище

...
Най-малко 39 души са убити при израелска атака срещу училище
Коментари Харесай

Поне 39 души загинаха при израелски обстрел на училище на ООН в Газа

Най-малко 39 души са убити при израелска офанзива против учебно заведение на Организация на обединените нации в централната част на Газа, оповестяват локални поданици, представени от Ройтерс.

Journalist Hind Al-Khodari, currently in, reports on the horrific crime of the Israeli army bombing an UNRWA school crowded with displaced people early this morning, killing dozens of civilians.
— Nour Naim| نُور (@NourNaim88)

Поразено е учебно заведение под егидата на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци в бежанския лагер " Нусейрат ", което е било цялостно със стотици разселени. Според израелската войска в постройката са се укривали терористи от палестинските групировки " Хамас " и " Ислямски джихад ", които са взели участие в офанзивата от 7 октомври. Местни публицисти оповестяват, че израелски боен аероплан е извършил удара с две ракети, които са поразили класни стаи.

От израелската войска упорстват, че са подхванати всички ограничения за ограничение на цивилните жертви, а от Хамас упрекнаха Тел Авив, че е направил " извънредно кръвопролитие ".

Атаката идва на фона на продължаващите договаряния по съглашение за преустановяване на огъня, показано от американския президент Джо Байдън в петък.

Близки на оставащите към 130 заложници на " Хамас " и представителите на военния кабинет оказват напън върху премиера Бенямин Нетаняху одобри договорката на американския държавен глава. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР