Най-малко 375 са загиналите след мощна буря, ударила Филипините, съобщава

...
Най-малко 375 са загиналите след мощна буря, ударила Филипините, съобщава
Коментари Харесай

Жертвите на супер тайфуна във Филипините доближават 400

Най-малко 375 са починалите след мощна стихия, блъснала Филипините , оповестява БиБиСи.

Супер тайфунът Рай - с ветрове от към 195 км/ч наложи евакуацията на , когато удари югоизточните острови на страната. Най-малко 500 души са ранени , а 56 са оповестени за изчезнали от локалната полиция.

Спасителните екипи са описали подиуми на " цялостно заличаване ". Установяването на мащаба на загубите е мъчно , защото връзката с редица области е прекратена. Има опасения, че свлачищата и наводненията може да са лишили повече човешки животи.

" Много региони нямат ток, нямат връзки, доста малко вода ", сподели ръководителят на Червения кръст на Филипините Ричард Гордън. " Има някои области, които наподобяват като бомбардирани по-лошо от Втората международна война ".

Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец насочи незабавен зов с искане за 22 милиона $ за финансиране на дълготрайни старания за подкрепяне.

" Екипи за незабавна помощ на Червения кръст оповестяват за цялостно заличаване в крайбрежните региони ", сподели Гордън. " Домове, лечебни заведения, учебни заведения и публични здания са раздрани на части . "

На място са доброволци, които оказват незабавна помощ " за хора, които са изгубили всичко ", сподели той.

Хиляди военнослужещи, чиновници на бреговата защита и пожарни са ситуирани в най-тежко засегнатите региони на страната, с цел да подкрепят напъните за търсене и избавяне. Военни самолети и кораби на Военноморски сили доставят помощ в най-тежко засегнатите региони .

Междувременно президентът на Филипините Родриго Дутерте организира въздушна ревизия на регионите , опустошени от бурята. Информация в обществените мрежи от неговите помощници, демонстрират обилни вреди на островите Сиаргао, Динагат и Минданао .

Губернаторът на островите Динагат Арлийн Баг-ао съобщи във Фейсбук, че районът е " подравнен със земята " от тайфуна. " Полетата и лодките на нашите фермери и риболовци са унищожени. Изгубихме домовете си... Намаляват запасите от храна и вода. "

Тя сподели, че вредите " припомнят, в случай че не са и по-лоши, когато " Йоланда " удари нашата провинция ". Повече от година Това остава най-смъртоносната стихия в страната в историята.

Средно към 20 стихии и тайфуни удрят Филипините всяка година. Супер Тайфун Рай е най-мощният, който удари Филипините през 2021 година и идва късно в сезона на тайфуните в района - като множеството циклони се развиват сред юли и октомври.

Учените от дълго време предизвестяват, че повишаващите се световни температури, провокирани от климатичните промени , породени от индивида, карат тайфуните да стават по-мощни и да се ускоряват по-бързо .
 Жертвите на тайфуна във Филипините надвишиха 200
Жертвите на тайфуна във Филипините надвишиха 200

Президентът отпуска 2 млрд.песос за възобновяване на опустошенията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР