Най-малко 36 войници под командваветож на Дамаск бяха убити, а

...
Най-малко 36 войници под командваветож на Дамаск бяха убити, а
Коментари Харесай

Над 30 войници на Дамаск са убити при израелски удари в Северна Сирия

Най-малко 36 бойци под командваветож на Дамаск бяха убити, а десетки - ранени, при израелски удари, нанесени през днешния ден в северната сирийска провинция Алепо, съобщи ДПА, като се базира на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ), който наблюдава военните дейности.

Организацията съобщи, че офанзивите, осъществени от Въоръжените  сили на Еврейската страна (ЦАХАЛ) рано тази заран, са били ориентирани против склад за оръжия, който е благосъстоятелност на ливанската радикална формация " Хизбула ". СЦНПЧ събира сведения за насилието в Сирия от 2011 година.

Ръководителят на Центъра Рами Абдел Рахман сподели, че израелските бомбардировки са били ориентирани и против някои уреди в град Сафира. Той добави, че са се чували детонации два часа след ударите и броят на смъртните случаи се чака да се усили, защото доста от потърпевшите са с тежки пострадвания.

" Броят на жертвите измежду сирийските държавни войски е най-високият вследствие на предходни израелски удари, ориентирани против сирийски региони ", съобщи центърът. " Израел нанесе към 26 удара в Сирия от началото на 2024 година ", отбелязва неправителствената организация.

Сирийската осведомителна организация САНА заяви, базирайки се на източник от армията, че офанзивата тази заран е умъртвила и ранила цивилни, както и чиновници на армията.

" В към 1:45 часа локално време (0:45 българско) израелският зложелател стартира въздушно нахлуване откъм Атрия, югоизточно от Алепо ", съобщи източникът, представен от САНА. Агенцията добави, че офанзивата е осъществена по същото време, по което и нахлуване с дрон в Алепо и околията, пуснат от сирийски бунтовници, основани в Идлиб.

Към момента САНА и сирийската телевизия не са уведомили за точния брой на жертвите. Жители на град Алепо споделиха пред ДПА, че облаци от пушек са покрили изумените региони, изключително в Сарифа. Те прибавиха, че сирийските сили са отделили районите.

На този стадий от ЦАХАЛ не са коментирали нападението.

" Късно нощес Израел нанесе удари против проирански милиции покрай столицата Дамаск, като един човек е умрял, а петима са ранени ", заяви мониторинговата група. " Този удар е бил нанесен по щаб на " Хизбула ", показаха още оттова.

САНА заяви, базирайки се на военния източник, че " израелският зложелател е подхванал въздушна офанзива откъм окупираните сирийски Голански възвишения и е нанесъл удар по жилищна постройка в покрайнините на Дамаск ".

Еврейската страна бомбардира цели в Сирия, с цел да порази основаните там ирански сили. Той желае да попречи на Иран и съюзническите му милиции да разширят военното си въздействие в страната, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Броят на израелските офанзиви в Сирия набъбна след началото на войната в Газа на 7 октомври.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР