Най-малко 36 души са били ранени при ракетен обстрел срещу

...
Най-малко 36 души са били ранени при ракетен обстрел срещу
Коментари Харесай

Над 30 ранени при обстрел на контролиран от Русия град в Донецка област

Най-малко 36 души са били ранени при ракетен обстрел против следения от съветските сили град Макеевка в Донецка област в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11013
В обществените мрежи в Русия бяха оповестени любителски фрагменти на огромен пожар, като огненият дирек се издига на няколко десетки метра. Лидерът на по този начин наречената Донецка национална република Денис Пушилин заяви, че са потърпевши 25 души, измежду които и две деца.

По-късно от представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност прецизираха, че ранените са 36. Както и че по Макеевка са били изстреляни четири ракети от реактивни системи за залпов огън. Засегната е била болничното заведение в града, съобщи ТАСС, като се базира на свои източници в избавителните служби. В обществените мрежи се появиха известия, че се е възпламенил контейнер с гориво. 

Междувременно губернаторът на Белгородска област в Русия Вячеслав Гладков заяви, че 12 снаряда от реактивни системи за залпов огън " Град " са поразили жилищен регион в град Валуйки. Една жена е била ранена, нанесени са били материални вреди на 8 къщи, а няколко улици са останали без ток поради скъсани електропроводи, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР