Най-малко 350 209 души са били убити в продължаващия едно

...
Най-малко 350 209 души са били убити в продължаващия едно
Коментари Харесай

ООН оповести нови данни за жертвите на конфликта в Сирия

Най-малко 350 209 души са били убити в продължаващия едно десетилетие спор в Сирия, заяви през вчерашния ден Съветът на Организация на обединените нации за човешки права в първия си отчет от 2014 година насам за броя на жертвите на войната в размирната страна. Организацията добавя, че предходните данни за 350 000 убити са били „ занижени “, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Данните включват цивилни и военни и се базират на строга методология, изискваща цялостното име на убития, както и открита дата и място на настъпването на гибелта.
„ Въз основа на това съставихме лист от 350 209 разпознати жертви на спора в Сирия сред март 2011 година и март 2021 година ", сподели висшият комисар на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет пред Съвета за човешки права.

Една на всеки 13 жертви е жена или дете, посочи основната правозащитничка на Организация на обединените нации. „ Данните сочат минималния удостоверим брой и сигурно са занижени по отношение на действителния брой на жертвите “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР