Най-малко 35 души загинаха и още 16 пострадаха, след като

...
Най-малко 35 души загинаха и още 16 пострадаха, след като
Коментари Харесай

35 души загинаха, след като се срути покривът на кладенец в Индия

Най-малко 35 души починаха и още 16 пострадаха, откакто се срути покривът на бунар в храмов комплекс в Централна Индия, съобщи Ройтерс, като се базира на чиновник на локалното държавно управление.

Злополуката се случила през вчерашния ден в индийския град Индор, където бетонна плоча от покрива на бунар в храмов комплекс се срутила и премазала вярващи, събрали се по случай хиндуистки празник, оповестиха публични представители, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кладенецът е от постоянно срещан вид в Индия, при който до водата се стига по стълбище, показва Ройтерс. Тези кладенци нормално са строени преди стотици години и доста от тях са богато украсени.

" Кладенецът е бил затрупан, само че покривната плоча се срутила, поради множеството хора и спомагателното натоварване върху нея ", съобщи пред публицисти основният министър на централния индийски щат Мадхия Прадеш, в който е град Индор.

Най-малко 75 военнослужещи и спасители са работили денем по почистване на отломките и са употребявали въжета и стълби, с цел да извадят паднали в кладенеца хора, оповестиха локални медии.

Спасихме 18 души, открихме 35 починали и още 16 са потърпевши, съобщи пред Ройтерс почитан локален държавен чиновник.

Индийският министър председател Нарендра Моди изрази съболезнования и разгласи, че ще бъдат изплатени компенсации за починалите и потърпевшите в злополуката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР