Най-малко 35 души са загинали, a десетки други са били

...
Най-малко 35 души са загинали, a десетки други са били
Коментари Харесай

Най-малко 35 загинали при внезапен снеговалеж и проливни дъждове в Пакистан

Най-малко 35 души са починали , a десетки други са били ранени, откакто мразовит дъжд и непредвиден снеговалеж са паднали в отдалечени региони на Пакистан през уикенда, осведоми „ BBC “.

22 деца са измежду жертвите, доста от които са били смазани от свлачища , които са затрупали домовете им, оповестиха управляващите за ръководство на бедствията.

Екстремното време удари северните и западните региони на Пакистан, като задръсти пътища и повреди стотици къщи. Експертите бяха сюрпризирани от снега, защото Пакистан е типично мокър през март. Муштак Али Шах , някогашен шеф на метеорологичния отдел на страната, приписва необикновените условия на изменението на климата . Той добави, че лека стихия с градушка , която е продължава „ няколко мига “ , не би била толкоз изненадваща, само че е извънредно да продължи повече от 30 минути.

Хаджит Шах, гражданин на област Кърк в северозападната провинция Хайбер Пахтунхва, показа, че е виждал сняг в своя квартал единствено един път преди. Пред медията той описа:

„ Доколкото си припомням, имаше слаб снеговалеж за няколко минути преди към 25 или 30 години. “

Проливните дъждове изцяло са унищожили минимум 150 къщи и отчасти са развалили 500 други, най-вече в Хайбер Пахтунхва и югозападната провинция Белуджистан, оповестиха управляващите. От няколко дни в някои квартали токът е изцяло спрян. Правителството на провинция Хайбер Пахтунхва даде филантропична помощ на засегнатите региони и разгласи финансова поддръжка за ранените и фамилиите на починалите.

Метеорологичният отдел на Пакистан съобщи в седмичната си прогноза, че „ най-вече студено и изсъхнало време “ се чака в множеството елементи на страната през останалата част от тази седмица, макар че някои елементи на Белуджистан и Кашмир би трябвало да чакат снеговалеж по високите места.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР