Най-малко 34 души са загинали в САЩ заради изключително тежката

...
Най-малко 34 души са загинали в САЩ заради изключително тежката
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на лошото време в САЩ

Най-малко 34 души са починали в Съединени американски щати поради извънредно тежката зимна конюнктура. Части на Канада също са блокирани от вледеняващи температури и непроходими от сняг пътища. Четири са жертвите там, откакто рейс се прекатурна на замръзнал път край град Мерит, в провинция Британска Колумбия. Най-сериозна е обстановката в град Бъфало, щата Ню Йорк.
Все още се намираме в разгара на тази животозастрашаваща обстановка. Въпреки, че хората могат да видят през днешния ден небето, вятърът и бурите се завръщат още довечера. Затова най-важният съвет, който желая да дам, дружно с представителите на полицията, е да не излизате по пътищата.
Кати Хочъл, губернатор на Ню Йорк

Сред най-пострадалите региони са Вермонт, Охайо, Мисури, Канзас и Колорадо. В Южна Флорида температурите паднаха толкоз ниско, че игуани замръзнаха и паднаха от дърветата. В щата Монтана термометрите регистрираха -45 градуса по Целзий. Силата и обсегът на зимните стихии е невъобразим от години. Предупреждения за неприятно време има в разнообразни области от Канада чак до Рио Гранде на юг. Според синоптиците ситуацията ще се успокои през идващите няколко дни, само че все пак хората се умоляват да останат по домовете си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР