Най-малко 34 души са загинали и стотици са ранени при

...
Най-малко 34 души са загинали и стотици са ранени при
Коментари Харесай

Няма пострадали българи при земетресението в Индонезия, убило 34 души

Най-малко 34 души са починали и стотици са ранени при мощно земетресение на индонезийския остров Сулавеси, което провокира свлачища и унищожи къщи, осведоми " Гардиън ".

Хиляди хора бяха принудени да изоставен домовете си и да потърсят безвредно място поради земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер малко след 01,00 часа локално време в петък сутринта . Епицентър е на 6 километра североизточно от град Маджене в Западно Сулавеси.
 Жертви и ранени след мощно земетресение в Индонезия
Жертви и ранени след мощно земетресение в Индонезия

Около 2000 разселени лица бяха евакуирани в няколко краткотрайни приюта

Стотици здания са унищожени или с огромни вреди , в това число и болница, която се срути с повече от дузина пациенти и здравни служащи, които са заклещени.

26 души са починали в град Мамуджу.

По-рано бе обявено, че в Маджене са починали четирима души, а 637 са ранени.

Земетресението навътре в острова е траяло към седем секунди. Не е провокирало предизвестие за цунами, само че като защитна мярка хората по крайбрежните региони са евакуирани.

Министерството на външните работи на България заяви, че няма данни за потърпевши български жители при земетресението в Индонезия. Ведомството се базира на данни на посолството ни в Джакарта.

Към момента няма заплаха от цунами след труса с магнитуд 6,1 , раздрусал района на град Маджене, Западно Сулавеси. Островът се намира в далечен регион от столицата Джакарта и на негова територия няма български жители, отбелязва ведомството.

Властите приканиха жителите в регионите към епицентъра на земетресението в Маджене да заобикалят напукани или развалени здания от мощния трус, и преди да се върнат в домовете си да се уверят, че те са сигурни за обитаване.

През 2018 година земетресение в Сулавеси с магнитуд 6,2 по Рихтер провокира цунами и умъртви хиляди хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР