Най-малко 34 души са били убити при стрелба в Североизточен

...
Най-малко 34 души са били убити при стрелба в Североизточен
Коментари Харесай

Бивш полицай застреля най-малко 34 души в детска градина в Тайланд

Най-малко 34 души са били убити при пукотевица в Североизточен Тайланд, предадоха международните организации.

Стрелбата е станала в детска градина в град На Кланг, в провинция Ног Буа Лампфу, показва Франс прес. Сред жертвите има сред 22 и 23 деца, допълват Ройтерс и Асошиейтед прес. Убити са и преподаватели, както и един служител на реда.

Нападателят, който е 34-годишен някогашен служител на реда и който е носел пушка, револвер и нож, е избягал от детската градина, след което се е самоубил, разгласи полицията. Преди да посегне на живота си, той обаче е умъртвил и брачната половинка, и детето си, съобщи Франс прес.

По-рано полицията популяризира фотография на стрелеца при издирването му и заяви, че за последно е забелязан да кара бял пикап " Тойота " с регистрационен номер от Банкок.

Степента на владеене на оръжие в Тайланд е висока спрямо някои други страни в Югоизточна Азия, само че формалните данни не включват голям брой противозаконни оръжия, доста от които са импортирани през пропускливи граници от прилежащи страни.

Масовите стрелби са необичайност, само че през 2020 година боец, сърдит поради провалена договорка с парцели, умъртви 29 души и рани 57 като вилня на четири места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР