Най-малко 34 души били убити в неделя в два бомбени

...
Коментари Харесай

Два кървави атентата в Афганистан: 34 убити и 45 ранени само за ден |

Най-малко 34 души били убити в неделя в два бомбени атентата в Афганистан, които са целели военна база и локален началник, оповестиха управляващите, представени от AP.

Към момента никой не е поел отговорност за осъществяването им.

Те стават в миг, когато представители на афганистанското държавно управление и талибаните договарят лице в лице в Катар за първи път от края на десетилетната война в страната.

Край източния град Газни 31 бойци са убити, а други 24 - ранени, когато нападателят врязъл военна високопроходима машина, цялостна с експлозиви в армейска командна база. Колата бомба се взривила, оповестява представител на Афганистанския съвет за национална сигурност, който резервира анонимност поради възбрана да се приказва намерено с медии.

Ръководителят на здравния департамент на Газни удостовери броя на жертвите.

Базата е ситуирана в пуститен регион на към 5 км от Газни.

Части от базата и близка полицейска постройка са отчасти разрушени от мощната детонация. Стъклата на прозорците са строшени.

В Южен Афганистан става втора самоубийствена офанзива. Кола бомба се врязва в ескорт на локалния общински началник в Зубал. Най-малко трима души са убити, а 21 са ранени. Сред тях има и деца, твърди представителят на провинцията Гюл Ислам Сиал. Ръководителят на провинцията е оживял, има леки пострадвания. Един от охранителите му е погубен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР