Най-малко 33 души са загинали при преминаването на урагана Иън

...
Най-малко 33 души са загинали при преминаването на урагана Иън
Коментари Харесай

Жертвите на урагана във Флорида са поне 33

Най-малко 33 души са починали при прекосяването на урагана Иън над Флорида, заяви ABC News. Пресмятанията са направени въз основа на информация от Florida Medical Examiners Commission и запитвания до локалните управляващи и чиновници.

Ураганът доближи категория 4, преди да се стовари върху Флорида в сряда следобяд, оставяйки пагубни опустошения, прекъсвания на тока и, както по-късно стана ясно, десетки жертви.

Смъртните случаи са открити в много от окръзите: 16 в Лий, 6 в Шарлът, 4 във Волуша, 3 в Колиър, 2 в Сарасота и по един в Лейк и Манатий. Броят на откритите жертви расти с напредването на претърсванията и избавителните действия.



От конференция на щатски чиновници стана ясно,че има още непотвърдени смъртни случаи, тъй като целта на спасителите е да оказват помощ на оживелите преди да се занимават със починалите. 12 такива случаи има в окръг Шарлът и още 8 – в Колиър, само че към този момент не е публично доказано, че това са жертви на урагана Иън, споделиха публични лица на конференция в петък.

Вероятно още починали има и в окръг Лий, където се намира тежко интонации от бурята Форт Майърс, само че управляващите там още не са завършили с преброяването.



Официално Florida Department of Law Enforcement заяви в петък сутринта единствено за 10 починали до тогава. Те са в Лейк, Манатий, Сарасота, Волуша и Колиър. Най-честата причина за гибелта е удавяне, само че има и две тежки пътни произшествия. Възрастта на жертвите на урагана е сред 22 и 91 години.  Един 72-годишен човек от Делтона да вземем за пример излязъл на открито в бурята да си източи басейна и не се върнал. Той е мъртъв, заяви шерифската работа.

Има и хора в неопределеност. Работата на екипите за незабавна помощ бе спряна от урагана, който донесе жестоки ветрове и значителни превалявания.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР