Най-малко 33 761 мигранти са загинали в Средиземно море от

...
Най-малко 33 761 мигранти са загинали в Средиземно море от
Коментари Харесай

Средиземно море убива най-много бежанци

Най-малко 33 761 мигранти са починали в Средиземно море от 2000 година до момента и това го прави най-смъртоносната граница в света, разкрива изследване на Международната организация по миграция (МОМ).

След като предходната година Турция и Европейски Съюз затвориха източния морски път, рискът е е повишен, защото по-дългият централен път сред Либия и Италия доста се е оживил, настояват създателите на проучването. Според тях " затварянето на по-късите и по-малко рискови пътища води до откриването на по-дълги и по-опасни пътища, което покачва риска от гибел в морето ".

От януари т. година 161 000 стопански мигранти и бежанци са пресекли Средиземно море, множеството от тях към Италия, оповестиха в петък от МОМ в Женева. Близо 3000 са починали в морето или са изчезнали.

Оказва се, че под от една трета от хората, достигнали до Италия тази година, са бежанци, и че в действителност огромна част от мигрантите идват не с цел да намерят отбрана, а с цел да търсят по-добро икономическо бъдеще, означават от МОМ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР