Най-малко 320 притежатели на чуждестранни паспорти са преминали в Египет

...
Най-малко 320 притежатели на чуждестранни паспорти са преминали в Египет
Коментари Харесай

Поне 320 чужденци напуснаха Газа

Най-малко 320 притежатели на задгранични паспорти са минали в Египет от Газа през граничния пункт Рафах през днешния ден, заяви Ройтерс, базирайки се на египетски източници по сигурността и палестински чиновник.

По-рано денем " Хамас " заяви, че е реализирана сделка с Израел и Египет към 500 чужденци от осем страни (19 от тях с българско гражданство) да изоставен палестинския анклав през филантропичния пропусквателен пукт " Рафах ".

Другите жители от листата на терористичната организация са от Австралия, Австрия, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония.

В Египет са били превозени и 76 ранени палестинци, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на египетски чиновник.

Очаква се евакуациите да продължат през идващите дни.

Дипломатически източник, осведомен за египетските проекти, заяви пред Ройтерс, че към 7500 притежатели на задгранични паспорти ще бъдат евакуирани от Газа в границите на към две седмици, като добави, че летището " Ал Ариш " ще бъде предоставено за транспорт на хора. Дипломати споделиха, че първичните евакуирани чужденци се чака да пътуват по шосе до Кайро и да излетят от там.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР