Най-малко 32-ма души са убити и 50 са ранени от

...
Най-малко 32-ма души са убити и 50 са ранени от
Коментари Харесай

Либия: 32-ма души са загинали от началото на офанзивата на Хафтар

Най-малко 32-ма души са убити и 50 са ранени от началото на офанзивата на маршал Халифа Хафтар против Триполи, съобщи Франс прес, като се базира на министерството на опазването на здравето на държавното управление в Триполи.

В изказване на министерството се показва, че множеството жертви са цивилни, само че не се показва точният им брой.

Либийската национална войска на маршал Хафтар заяви в събота вечерта, че са убити 14 нейни бойци, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Близо до Триполи през вчерашния ден имаше яростни сражения сред държавните войски и силите на маршал Хафтар, чиято цел е да превземе либийската столица.

Вашингтон прикани силите на Хафтар неотложно да прекратят офанзивата, а Русия блокира резолюция за Либия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В богатата на нефт Либия има неспирни спорове от рухването на режима на Муамар Кадафи през 2011 година, само че почналата в четвъртък атака на маршал Халифа Хафтар бележи внезапно утежняване на връзките сред силите на Хафтар и интернационално приетото държавно управление в Триполи.

Мисията на Организация на обединените нации в Либия прикани през вчерашния ден за двучасово прекъсване на огъня в южните покрайнини на Триполи, само че прекъсване на огъня няма, съобщи пред Франс прес представителят на задачата Жан Алам.

Индия разгласи, че е евакуирала от Либия целия си мироопазващ контингент на фона на внезапно влошилата се обстановка, съобщи ТАСС, като се базира на вестник " Индиън експрес ". 15-те индийски военизирани служители на реда, изпълняващи в Триполи миротворчески функционалности, са напуснали Либия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР