Най-малко 31 души са загинали, а десетки са ранени при

...
Най-малко 31 души са загинали, а десетки са ранени при
Коментари Харесай

Турция атакува от въздуха в Сирия, кюрдите отвръщат с ракети

Най-малко 31 души са починали, а десетки са ранени при турските въздушни удари в Североизточна Сирия, които започнаха през предходната нощ в границите на интервенция операция " Лапа-меч ", заяви ДПА, като се базира на данни на Сирийската обсерватория за човешки права.

От друга страна турски боец и двама служители на реда са били ранени при ракетно нахлуване на границата сред Турция и Сирия в окръг Килис. Според Анадолската организация ракетата е паднала покрай граничния пункт.

Турското министерство на защитата удостовери по-рано в неделя, че е в Северна Сирия и Северен Ирак. Цел на ударите са били сили на Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които Анкара счита за поделение на ПКК.

Турция държи ПКК и СЗН виновни за предходната неделя, в което починаха 6 души, а 81 бяха ранени. И двете организации отхвърлят детонацията да е тяхно дело.

Според турското министерство на защитата през днешния ден са били ударени 89 цели, след които убежища и хранилища за муниции на кюрдските милиции, съобщи Ройтерс. Целите са били в Кандил, Асос и Хакурк в Ирак и Кобани, Тал Рифаат, Джизре и Дерик в Северна Сирия.

Водачът на СЗН Мазлум Абди написа в Туитър, че турските удари заплашват целия район. " Бомбардировките не са в интерес на никоя страна. Ние поставяме всички вероятни старания за избегнем огромна злополука. Ако избухне война, всички ще бъдат наранени ", написа Абди.

Сирийската държавна телевизия удостовери турските въздушни офанзиви.

 

Водените от кюрдите сили оповестиха, че ще отговорят на турските въздушни удари в границите на интервенцията " Лапа-меч ", която Анкара  за което упреква сирийските кюрдски милиции. Така се стигна до ракетното попадени на границата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР