Най-малко 304-ма души са били убити в Иран по време

...
Най-малко 304-ма души са били убити в Иран по време
Коментари Харесай

НПО: Над 300 са убити в Иран

Най-малко 304-ма души са били убити в Иран по време на репресиите на митингите против покачването на цените на бензина, предадоха международните организации, като се позоваха на неправителствената организация Амнести интернешънъл.
Протестите засегнаха Иран в интервала 15-18 ноември. "Властите в Ислямската република не престават своята яростна принуда след митингите в народен мащаб, почнали на 15 ноември, като арестуват хиляди съперници на режима, както и публицисти, бранители на човешките права и студенти, с цел да им попречат да кажат това, което мислят за тази невъобразима принуда ", се споделя в изказване на неправителствената организация.
Амнести добавя, че е завишила статистиката си за жертвите в Иран. Последно на 2 декември организацията заяви за минимум 208 убити. Амнести добавя, че новите данни за минимум 304 убити, показвали че измежду тях има и минимум двама младежи на 15 и 17 години.
Неправителствената организация добавя, че е събрала ужасяващи свидетелски разкази на очевидци, които навеждат на мисълта, че иранските управляващи, съвсем неотложно, откакто са избили стотици души, са прибягнали до широкомащабна принуда, замислена, с цел да вдъхне боязън на всички и те да не приказват намерено за случилото се.
Досега иранските управляващи потвърдиха единствено гибелта на пет души по време на митингите, като споделиха, че измежду тях има четирима членове на силите за сигурност и един граждански. В началото на декември иранското държавно управление разгласи, че ще разгласява публична равносметка за убитите по време на митингите, основаваща се на данните на Националния институт за правосъдна медицина. Но до момента това по този начин и не се е случило.
Днес Амнести прикани още иранските управляващи да освободят неотложно и абсолютно всички, които са арестувани на случаен принцип и прикани интернационалната общественост да упражни напън над Иран, без да се бави, в противоположен случай хилядите арестувани ще продължат да са застрашени от мъчения и от неприятно отношение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР