Най-малко 304 души са били убити по време на протести

...
Най-малко 304 души са били убити по време на протести
Коментари Харесай

Повече от 300 души са загинали при протестите в Иран

Най-малко 304 души са били убити по време на митинги против режима в Иран, провокирани от гибелта на Махса Амини. Това заяви правозащитната група Iran Human Rights (IHR).

" Най-малко 304 души, в това число 41 деца и 24 дами, бяха убити в продължаващите национални митинги ", сподели основаната в Осло правозащитна група.

Със 118 убити души Систан-Балуджистан е районът с максимален брой смъртни случаи от размириците, избухнали в средата на септември, твърди IHR.

Техеран упрекна въоръжените екстремисти за насилието в Систан-Балучестан. Иранската войска в предишното се е сблъсквала със сунитски бойци в Систан-Балучестан, който е обитаем най-вече от сунитски етнически белуджи, малцинство в най-вече шиитски Иран.
 1000 души с обвинявания след митингите в Иран
1000 души с обвинявания след митингите в Иран

Съдебните процеси ще се проведат обществено тази седмица

Припомняме, че митинги, провокирани от гибелта при полицейски арест на 22-годишния Амини, раздрусват Иран от 16 септември насам. Демонстрантите скандираха против висшия водач Али Хаменей и призоваваха за промяна на режима.

Техеран упрекна Запада, че стои зад митингите за събаряне на властта и дестабилизиране на страната. Официално управляващите не признават, че Амини е била убита от моралната полиция. 
 Активисти оповестяват за двама убити на митингите в Иран
Активисти оповестяват за двама убити на митингите в Иран

Продължават митингите в цялата страна

Около 1000 души получиха обвинявания за безредиците в Техеран. Протестите прераснаха в най-големите безредици в страната от 2019 година насам.

Демонстрации се организираха в доста страни. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР