Най-малко 3000 души бяха евакуирани от търговски център „Синдика“ на

...
Най-малко 3000 души бяха евакуирани от търговски център „Синдика“ на
Коментари Харесай

Огромен пожар в Москва, 3000 души са евакуирни

Най-малко 3000 души бяха евакуирани от търговски център „ Синдика “ на московския околовръстен път, където гори огромен пожар, заяви началникът на основното ръководство за московска област на министерството на изключителните обстановки Сергей Полеткин.

„ От постройката са евакуирани 3000 души. По предварителна информация

няма потърпевши “,

съобщи той. В битката с огъня вземат участие към 100 индивида и два хеликоптера, оборудвани с устройства за разпространяване на вода. Досега те са осъществили 15 курса за гасене на пожара, изливайки общо 75 тона вода.

Кореспондент на организация ТАСС оповестява, че комерсиалният център гори по цялата си повърхност, а дирек черен пушек се издига от центъра му. Пожарно-спасителна техника е ситуирана към цялата постройка.

Особено мощен е огънят на първите етажи, където се намира паркингът. Там могат да се видят и останките от изгорени коли. По-рано беше обявено, че

на паркинга са избухнали няколко коли.

По информация на министерството на изключителните обстановки пожарът е зародил в склад на приземния етаж, откъдето огънят се е популяризирал към паркинга и е стигнал даже до покрива. Площта на пожара обгръща към 3000 кв. м. Движението в региона е мощно затруднено.

Още по тематиката вижте във видеото горе.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР