Най-малко 300 кг кокаин са открити на борда на нашия

...
Най-малко 300 кг кокаин са открити на борда на нашия
Коментари Харесай

Корабът Верила на БМФ, собственост на братя Домусчиеви, е заловен с най-малко 300 кг. кокаин

Най-малко 300 кг кокаин са открити на борда на нашия транспортен съд " Верила ". Полицейски източници настояват, че тестът е доста чиста, оценката му е за сред 20 и 35 млн. евро, оповестява ирландският independent.ie.

Ако се направи на дози и се продаде на улицата, цената му отива над 100 млн. евро.

По наша информация на борда на кораба " Верила ", благосъстоятелност на Параходство " Български морски флот " (БМФ) на братя Домусчиеви тече инспекция по съмнение за трафик на опиати, заяви за Българска телеграфна агенция капитан Александър Калчев, шеф на БМФ, и посочи, че корабът не е арестуван, а на борда му се прави инспекция. Той се намира на пристанище " Шанън Фойнс " в Лимерик, Ирландия. Компанията още не е публично известена от локалните ирландски управляващи за инспекцията, разясни той.

По неофициална информация, получена от сътрудник на БМФ, сега се води следствие с съмнение за трафик на опиати, сподели още кап. Калчев. " Ако е правилно, това съставлява съществено нарушаване на процедурите на компанията и закононарушение ", съобщи той.

Към този миг няма информация за арестувани членове на екипажа. Ако опиатът излезе на улицата разбъркан и групиран на дози, това евентуално би сложило възможна улична стойност на пратката сред 60 и 105 милиона евро. Наркотикът ще би трябвало да бъде изследвана и претеглена и равнищата на непорочност ще бъдат избрани посредством тестване, преди да може да бъде направена публична и дефинитивна оценка на цената на кокаина.

Служителите по приходите и полицията считат, че пратката е трябвало да бъде изхвърлена зад борда в даден миг, евентуално с цел да бъде взета от морето от някой, който да я извади на брега.

Смята се, че 20 000-тонният транспортен съд е превозвал зърно. Корабът за насипни товари е почнал своя маршрут от пристанище в Канада на 9 декември.

Полицията се пробва да откри кой е взел участие в опита за контрабандна интервенция.

Миналия септември към 2000 кг кокаин на стойност 157 милиона евро – най-голямата конфискация от този тип в историята на страната – беше открита, когато корабът за насипни товари MV Mathew беше иззет от управляващите край крайбрежията на Корк.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР