Най-малко 300 души са загинали, а поне още 200 -

...
Най-малко 300 души са загинали, а поне още 200 -
Коментари Харесай

Най-малко 500 убити и ранени след израелски удар по болница в Газа

Най-малко 300 души са починали, а най-малко още 200 - ранени след израелски удар против болница в град Газа. Първоначалната информация бе за над 500 починали, само че броят им към момента се прецизира.

Паралелен удар е нанесен и против учебно заведение, в което по информация на палестинските управляващи са се укривали най-малко 4000 души.

Израелските сили не престават да нанасят масирани въздушни удари против линията Газа, където над 1 милион души са вътрешно разселени. И през днешния ден границата с Египет остана блокирана.



По-рано консултант на израелския министър председател заяви, че ще се опитат да сведат жертвите до най-малко, само че задачата е " унищожаването на военната машина на " Хамас " в Газа ".

" Целта ни е да смажем и унищожим военната машина на " Хамас " в Газа, а също по този начин да разрушим политическите ѝ стуктури. Ще се опитаме да сведем до най-малко броя на жертвите, само че наличието на цивилни не дава имунитет на " Хамас ", съобщи съветникът Марк Негев.

Болниците в Ивицата Газа към този момент съвсем не разполагат с консумативи, с които да лекуват стотиците нови пациенти.

Очаквайте детайлности.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР