Най-малко 30 процента спад на зимните туристи в Банско и

...
Най-малко 30 процента спад на зимните туристи в Банско и
Коментари Харесай

Прогнозират 30% спад на зимните туристи в Банско

Най-малко 30 % спад на зимните туристи в Банско и региона предвидиха хотелиери. При ресторантьорите той ще е е още по-голям, обявиха от сектора и предизвестиха за всеобщи банкрути, в случай че страната не вкара ясни правила за услугата "ол инклузив ".

Въпреки че в дните на Световната купа по ски базата е заета съвсем 100 %, от Съюза на туристическия бизнес записват огромен отлив на туристи от Англия, Турция,Русия и най-много от България.

Заради огромните опашки пред кабинковия въжен превоз рекламата на курорта като най-евтина зимна дестинация и ценовия дъмпинг, който изкривява конкурентната среда, през последните години в Банско идват все по-неплатежоспособни туристи, разяснява БНР. На пазара се оферират „ ол инклузив “ пакети по 25-30 евро. Тревожна индикация е и фактът, че групата висококатегорийни хотели на концесионера на ски зоната също оферират на убийствено ниски цени.

Индикациите за задълбочаване на проблемите са от няколко години, само че за този зимен сезон прогнозите са доста тревожни.

В Гърция и Турция има държавни условия и високи стандарти към услугата "ол инклузив ", която е позволена единствено на висококатерорийните хотели и затворени туристически комплекси. Затова от Съюза на туристическия бизнес в Банско ще слагат въпроса пред всички държавни институции, сподели ръководителят на организацията Малин Бистрин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР