Най-малко 30 хил. сред вътрешно разселените жители на Сирия са

...
Най-малко 30 хил. сред вътрешно разселените жители на Сирия са
Коментари Харесай

Турция е депортирала най-малко 30 хил. сирийци в бъдещата "безопасна зона", твърди ООН

Най-малко 30 хиляди измежду вътрешно разселените поданици на Сирия са се върнали в селищата в североизточната част на страната, които са под контрола на турската войска след началото на военната интервенция " Извор на мира ". Това заяви пред медии представителят на Службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичните въпроси Йенс Ларке, представен от Българска телеграфна агенция.

Броят на вътрешно разселените в Североизточна Сирия към 23 октомври е бил над 139 000 души, уточни той и добави, че след началото на турската интервенция над 11 000 жители на Сирия са минали в Ирак.

За едно денонощие от Ливан и Йордания в Сирия са се върнали съвсем 900 души, се показва на уеб страницата на съветското министерство на защитата.

Вчера правозащитната организация " Амнести интернешънъл " популяризира отчет, съгласно който Турция наложително изпраща сирийски бежанци в сирийски регион към границата, където желае да сътвори така наречен безвредна зона. Анкара твърди, че няма депортации, а само доброволни връщания и към този момент няколкостотин хиляди души са създали такава стъпка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР