Експлозия на бензиностанция уби 30, рани повече от 100 в руския регион Дагестан

...
Най-малко 30 души загинаха и над 100 бяха ранени при
Коментари Харесай

Най-малко 30 души загинаха и над 100 бяха ранени при пожар, предизвикал експлозия на бензиностанция в южната руска република Дагестан, съобщиха местните власти.

Пожарът е започнал в сервиз за автомобили в понеделник вечерта, след което се е разпространил до близката бензиностанция в покрайнините на столицата на Дагестан Махачкал, съобщи руското министерство на извънредните ситуации.

Усилията за търсене и спасяване продължават във вторник сутринта, като служители на спешната помощ разчистват развалините и търсят потенциални оцелели, съобщи държавната медийна агенция ТАСС.

Сред загиналите има няколко деца, според ръководителя на републиката Дагестан Сергей Меликов, а най-малко три тела са извадени изпод развалините, предаде ТАСС.

Следственият комитет на Русия започна наказателно разследване на смъртоносния пожар, съобщи държавната медийна агенция РИА Новости в понеделник.

В изявление на Кремъл се казва, че руският президент Владимир Путин „изразява съболезнования на семействата и приятелите на загиналите при експлозията на бензиностанция в Махачкала и пожелава бързо възстановяване на жертвите“.

Ръководителят на правителството на Дагестан Абдулмуслим Абдулмуслимов посети мястото на бедствието в Махачкала във вторник.

Правителството на Дагестан обяви вторник за ден на траур, предаде ТАСС.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР