Най-малко 30 души са загинали или изчезнали след внезапни наводнения

...
Най-малко 30 души са загинали или изчезнали след внезапни наводнения
Коментари Харесай

Най-малко 30 загинали или изчезнали при наводнения в Индия

Най-малко 30 души са починали или изчезнали след неочаквани наводнения в южната част на Индия.

Спасителните екипи извадиха десетина тела, откакто в щата Андхра Прадеш бяха отнесени три рейса. Най-малко 18 души към момента се водят за изчезнали, заяви " The NewsMinute ".

Анализатори настояват, че непредсказуемото и рисково време в Южна Азия се дължи на изменението на климата, което се изостря от язовирите, обезлесяването и несъразмерното развиване.

От октомври насам десетки хора са починали в Индия след проливни дъждове, провокирали наводнения и свлачища, а метеорологичната работа на страната заяви, че в събота се чакат нови проливни дъждове в няколко южни области.

Миналия месец минимум 42 души починаха при проливни дъждове в Керала, а в петък управляващите в щата стопираха влизането в Сабаримала, едно от най-свещените места на индуизма, заради проливните дъждове в региона. Стотици поклонници се насочат към Сабаримала, откакто предходната седмица светилището бе отворено за годишния двумесечен поклоннически сезон.

Повишаването на равнището на водата в река Памба, считана за свещена от поклонниците, принуди длъжностните лица да спрат поклонниците за един ден, заяви в събота вестник " Хиндустан таймс ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР