Най-малко 30 души са загинали, а 17 са ранени, след

...
Най-малко 30 души са загинали, а 17 са ранени, след
Коментари Харесай

Над 30 души са загинали при взрив на метан във въглищна мина в Иран

Най-малко 30 души са починали, а 17 са ранени, откакто приключване на метан е провокирало детонация във въглищна мина в Източен Иран, предава IRNA.

Смята се, че още 24 миньори са блокирани в мината в Табас, на към 539 км югоизточно от столицата Техеран.

Генералният шеф на провинциалния отдел за ръководство на рецесии Мохамед-Али Ахонди е декларирал, че случаят е породен от детонация на метан в два блока на мината в събота (21 септември) вечерта.

Най-малко 30 служащи са се задушили в резултат на бързото изпускане на метан и въглероден оксид, e показал той и е добавил, че се чака броят на жертвите да нарасне, защото избавителните интервенции са сложни за осъществяване заради изискванията подземен.

Подчертава се нуждата от бърза избавителна интервенция, e допълнил служителят, " само че действителността е такава, че спасяването на ранените от дълбочина 700 метра диагонално и 250 метра по вертикала подземен е сложна задача ".

По време на детонацията в мината, ситуирана в Табас, град в централната част на Източен Иран, в блоковете е имало 69 служащи.

Президентът Масуд Пезешкиан е разпоредил следствие на случая, съгласно ръководителя на осведомителния съвет на неговата администрация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР