Най-малко 30 000 мигранти преразпределя ЕС из блока. Глобата за

...
Бабиш хвърли бомба: Най-малко 30 000 мигранти преразпределя ЕС из блока. Глобата е 40 000 на бежанец!

БГНЕС/EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Коментари Харесай

Бабиш хвърли бомба: Най-малко 30 000 мигранти преразпределя ЕС из блока. Глобата за отказ е 40 000 на бежанец!

Най-малко 30 000 мигранти преразпределя Европейски Съюз из блока. Глобата за отвод е 40 000 на емигрант! Такова шокиращо разобличаване прави нившият чешки министър председател Андрей Бабиш в собствен текст, оповестен в чешкия портал lidovky.cz.

SafeNews разгласява текста без редакторска интервенция:

От дълго време съм се посветил на битката с незаконната емиграция. Ясно се изказах против нея още през 2015-та година по време на бежанската рецесия. Като министър-председател на Чехия още през юни 2018-та дружно с министър председателите на страните от Вишеградската четворка стопирах квотите за мигранти, които Брюксел се опита да ни натресе. Боря се против незаконната емиграция и през днешния ден, когато придвижването ANO е в съпротива. Смятам това за един от главните правила – никой да не ни диктува кой да живее с нас. Чехия сама би трябвало да реши това.
Правителството на Петър Фиала обаче по време на чешкото председателство утвърди зад тила на жителите предателския пакт за миграция на Европейски Съюз. Който не е нищо друго с изключение на покана за стотици хиляди мигранти да дойдат в Европа. В миграционния пакт, под диктовката на австрийците, Фиала одобри най-голямото безумство – да се преразпределят минимум 30 000 близкоизточни и африкански мигранти измежду другите страни от Европейски Съюз или санкция от половин милион крони (бел.ред. близо 40 000 лева) за всеки отхвърлен емигрант.

Правителството ни лъже, като твърди, че никой няма да ни накара да одобряваме мигранти.

В пакта е записано, че останалите страни членки могат да ни наредят да приемем мигранти, в случай че болшинството от тях имат единодушие за това.

Колко пагубна е миграционната политика на Европейски Съюз мога да покажа с един образец на 28-годишна жена, която е дете на майка иранка и татко афганистанец. Никога през живота си не е имала документи. Въпреки че е живяла в Иран, в никакъв случай не е получила иранско поданство. А афганистанско в никакъв случай не е желала. През Турция тя влиза в Гърция, където подава молба за леговище. А след това взима полет до Прага с доста неприятно подправен паспорт (гърците изцяло са пренебрегнали подправените ѝ документи, тъй като желаят да се отърват от мигрантите на своя територия). В Чехия миграционните управляващи стартират всички административни процедури. И след два дни взимат решението за нейното експулсиране. Жената е пусната на независимост под изискване, че до 25 дни ще напусне Чехия. И ѝ е неразрешено четири години да влиза на територията на Европейски Съюз.

Какво се случва в реалност?

Тя отпътува за Германия, където живее в бежански лагер. Жената не може да бъде депортирана, тъй като в действителност няма никакви документи, които да потвърждават нейната народност. Това обаче значи и друго – че процедурите за предоставяне на леговище не могат да бъдат задействани в нейния случай. Така тя взема решение да се разгласи за самотна афганистанка, с цел да може по-лесно да получи леговище. За задачата немските управляващи би трябвало да се свържат с афганистанското посолство в Берлин. Защото този, който търси леговище, не може да бъде в контакт с управляващите на страната, от която е избягал. Посолството от своя страна или не съставлява настоящето държавно управление на талибаните и няма достъп до регистрите в Афганистан. Или в случай че го съставлява, с него не може да се договаря.

Какво следва?

Миграционните управляващи нямат нужната информация за хората, кандидатствали за леговище. Решенията строго се взимат единствено на база от коя страна идва бежанецът, а не на база действителния му генезис. Граничният надзор не работи, той елементарно може да бъде физически преодолян. В множеството случаи хванатите мигранти, на които е отказано леговище, се депортират само на хартия, само че не и в действителността.

Така наподобява на практика миграционната политика на Европейски Съюз. Крайно време е тя да бъде изменена радикално.

Първата стъпка зависи от самите жители, които би трябвало да изхвърлят от Европейския парламент всички депутати, които поддържат миграционната политика в този й тип, в това число йесмените от петорната коалиция. За разлика от придвижването ANO, държавното управление на Фиала постоянно пази преди всичко ползите на Брюксел, а не на Чехия. Избирателите би трябвало да помнят това на идните Европейски избори, тъй като тази година евентуално ще имаме финален късмет да променим Европейски Съюз.

Източник: lidovky.cz/Превод:SafeNews

Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР