Най-малко 288 души са загинали, а 900 са ранени при

...
Най-малко 288 души са загинали, а 900 са ранени при
Коментари Харесай

Стотици загинали и ранени при най-тежката влакова катастрофа в Индия за последните десетилетия

Най-малко 288 души са починали, а 900 са ранени при огромна влакова злополука в Индия. Опасенията са, че броят на жертвите може да се окаже доста по-голям. Все още се проверяват аргументите за нещастието. Властите оповестиха, че на към 1600 километра северозападно от Делхи, трен е дерайлирал, а по-късно в него се е блъснал различен трен. Това е най-тежката влакова злополука в страната през този век.



Индия осъмна в печал - с редици от стотици тела, покрити с бели чаршафи край преобърнатите вагони и със скърбящи хора, обезверено пробвайки се да получат информация за околните си; с куфари, играчки, облекла разпръснати край авариралите влакове.

" Когато излязох от влака, видях човек без ръка, различен без крайник. На трети - лицето му беше обезобразено. 10-15 души паднаха върху мен. Оказах се най-отдолу. Ударих си ръката, а също и тила ", споделя оживял пасажер от влака.„

Снимки: БГНЕС



Трагедията станала малко след 19 часа локално време, на 1600 километра северозападно от столицата Делхи. 12 вагона от пътнически трен се преобърнали и паднали върху другата линия - на пътя на трен, приближаващ от Калкута.

Над 200 коли за спешна помощ и рейсове цяла нощ извозваха потърпевшите до лечебните заведения в региона.

" Събудих се от мощен тропот. Лежах на горното легло. Хванах се вентилатора и по-късно съумях да се измъкна от влака ", споделя различен оживял при нещастието.

Над 12 часа спасителите се надпреварваха с времето, с цел да спасят потърпевшите. Разрязваха вагоните, с цел да измъкнат оживелите. Оцелели пасажери също се включиха в избавителните интервенции.



Индия е с най-голямата железопътна мрежа в света. Независимо от напъните на управляващите да я модернизират, злополуките не са необичайност. Най-често аргументите за случаите са човешка неточност или проблеми с остарялата сигнална система.

Най-тежката влакова злополука в Индия е от 1981-ва година. Тогава по време на мощен циклон, поради бурни ветрове препълнен трен пада в река. Загиват над 800 души.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР