Най-малко 288 души са загинали, а 850 са били ранени,

...
Най-малко 288 души са загинали, а 850 са били ранени,
Коментари Харесай

Тежка влакова катастрофа в Индия: Загинали са поне 288 души

Най-малко 288 души са починали , а 850 са били ранени , при конфликт на няколко влака в източния индийски щат Одиша , оповестиха публични лица, предава „ BBC “.

Повече от 200 коли за спешна помощ са били изпратени на мястото на произшествието в квартал „ Баласор “, заяви основният секретар на Одиша Прадип Джена , уточнявайки, че са били мобилизирани повече от 100 в допълнение медика . Предполага се, че към 19:00 часа локално време /13:30 GMT/ няколко вагона на пътническия трен „ Shalimar-Chennai Coromandel Express “ са дерайлирали и са се завъртяли, попадайки в противоположния коловоз , където са били ударени от различен трен на „ Howrah Superfast Express “. Индийските управляващи прибавиха, че товарен трен , който е бил имобилен, също е взел участие в случая, само че не предоставиха повече детайлности.

Това е най-тежката влакова злополука в Индия този век. Властите споделят, че се чака броят на жертвите да се усили.

Според основния шеф на противопожарните служби на Одиша Судханшу Саранги броят на починалите е 288 души.

Индийският министър председател Нарендра Моди сподели, че е смутен от случая и мислите му са със фамилиите на опечалените.

„ В ход са избавителни интервенции на мястото на случая и се дава цялата допустима помощ на засегнатите “ , написа той в Туитър.

Междувременно министърът на вътрешните работи Амит Шах назова случая „ надълбоко непосилен “.

Оцелял описа пред индийската новинарска организация „ ANI “:

„ 10 до 15 души паднаха върху мен, когато се случи случаят и всичко се обърка. Бях в дъното на купчината. Нараних ръката си, а също и задната част на врата си. Когато излязох от талигата на влака, видях, че някой е изгубил ръката си, някой е изгубил крайници си, до момента в който нечие лице беше накриво. “

Част от оживели пасажери са били видяни да се втурват , с цел да оказват помощ за спасяването на тези, хванати в капан измежду останките.

Местни автобусни компании също са помогнали за превозването на ранените.

В щата е разгласен ден на печал .

Индия има една от най-големите железопътни мрежи в света и постоянно се случват катастрофи , макар че държавните управления поредно са вложили стотици милиони долари за възстановяване на инфраструктурата, разяснява районният редактор на „ BBC “ за Южна Азия Анбарасан Етираджан.

Най-тежката влакова злополука в Индия беше през 1981 година , когато препълнен пътнически трен беше отвеян от релсите и падна в река по време на циклон в щата Бихар. Загинаха минимум 800 души .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР