Най-малко 28 палестинци, включително деца, загинаха в четвъртък при израелски

...
Най-малко 28 палестинци, включително деца, загинаха в четвъртък при израелски
Коментари Харесай

Най-малко 28 палестинци загинаха при израелски удар по училище в Газа

Най-малко 28 палестинци, в това число деца, починаха в четвъртък при израелски удар върху учебно заведение , употребявано за леговище в северната част на линията Газа, оповестиха представители на здравното министерство на Газа, представени от Ройтерс.

Израелската войска съобщи, че офанзивата е била ориентирана против десетки бойци от Хамас и Ислямски джихад, които оперирали от учебното заведение " Абу Хюсеин " в Джабалия , което служи като леговище за разселени хора. Според армията са били взети защитни ограничения за минимизиране на вредите върху цивилните, само че Хамас отхвърли да има бойци в учебното заведение и назова тези изказвания " неистина ".

Освен 28-те починали, при офанзивата са ранени 160 души. Медхат Абас, представител на здравното министерство на Газа, назова случая " кръвопролитие " и съобщи, че в региона няма вода за потушаване на пожарите. Абас акцентира, че цивилни, в това число деца, са убити и изгорели.
 Израелските военни проверяват дали са ликвидирали Яхия Синвар
Израелските военни проверяват дали са ликвидирали Яхия Синвар

Израел счита Яхия Синвар за " мозъка " на смъртоносните офанзиви от 7 октомври

Палестинските медии разпространиха фрагменти от мястото, които демонстрират пушек, издигащ се от палатките в учебното заведение, до момента в който разселени хора изтеглят ранени деца. Израелската войска продължава интервенциите в северната част на линията Газа, където твърди, че се пробва да попречи на бойците от Хамас да се реорганизират за нови офанзиви.

Жителите на Джабалия настояват, че израелските сили взривяват цели клъстери от къщи , като употребяват въздушни удари, танков огън и детониране на бомби, сложени в постройките. Според тях регионът е съвсем изцяло изолиран от град Газа, като придвижването е лимитирано единствено за тези, които се изтеглят.

Израелската войска съобщи, че е иззела голям брой оръжия в региона, в това число такива, които били скрити в учебно заведение, и че нейните сили са умъртвили десетки бойци при въздушни удари и близки сражения.

в Северна Газа в границите на 30 дни или да се изправи пред евентуални ограничавания на военната помощ.
 За Борел отсрочката на Съединени американски щати за Израел в Газа е прекомерно дълга
За Борел отсрочката на Съединени американски щати за Израел в Газа е прекомерно дълга

През това време ще загинат прекомерно доста хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР