Най-малко 26 са жертвите на експлозия в пакистанския град Лахор.

...
Най-малко 26 са жертвите на експлозия в пакистанския град Лахор.
Коментари Харесай

Най-малко 26 души загинаха след взрив на пазар в Пакистан

Най-малко 26 са жертвите на детонация в пакистанския град Лахор. Това е следващ гърмеж с десетки жертви в азиатската страна през тази година.

Обект на евентуалното нахлуване е бил пазар, където в този миг е имало голям брой служители на реда. Ранените са над 50.

Мъж беше наказан на гибел за постове във Фейсбук

ИД мазета близо 90 публицисти и юристи в Пакистан

Към момента управляващите не удостоверяват дефинитивно, че става дума за атентат, въпреки придвижването на талибаните да пое отговорност за бомбата. Повечето от жертвите са чиновници на силите за сигурност.

„ Камикадзе от пакистанското талибанско придвижване употребява мотоциклет, трансфорат в бомба, с цел да убие десетки служители на реда “, съобщи представител на талибаните в известие до локални медии.

В него се добавя, че акцията е "послание към съдружниците на враговете на исляма е да не застават на пътя ни ".

Clear video of #LahoreBlast #LahoreAttack pic.twitter.com/oAOhg2ma4e
— Mehwish (@MehwishIjazi) July 24, 2017
Лахор има население от към 6 милиона души и през годините постоянно е бил обект на терористични набези. Градът е столица на огромната провинция Пенджаб.

До средата на юли при 316 офанзиви в Пакистан са починали 718 души единствено за тази година. През 2016 общият брой на жертви на атентати в страната е над 1800.

Въпреки това в страната действително бележи спад в черната статистика. През 2009г. починалите са над 11 000, а през 2014г. над 5400.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР