Най-малко 26 човека са загинали и 50 са били ранени

...
Най-малко 26 човека са загинали и 50 са били ранени
Коментари Харесай

26 души са убити при израелските удари по град Газа днес

Най-малко 26 индивида са починали и 50 са били ранени в резултат на израелските въздушни удари по град Газа през днешния ден, оповестиха здравните управляващи в палестинския анклав, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е най-кръвопролитната единична офанзива от почналото преди седмица яростен боеве сред Израел и палестински екстремисти линията Газа, ръководена от ислямисткото придвижване Хамас. Спасителни екипи вадят оживели и убити отдолу под отломките от разрушенията.

По-рано през днешния ден израелската войска заяви, че през нощта е нанесла въздушен удар по дома на шефа на политическото бюро на Хамас в линията Газа Яхия Синуар в град Хан Юнес. За последните два дни това е третият сходен удар против жилища на командири от радикалната формация.

От Хамас и Ислямски джихад признаха, че до момента са починали 20 техни бойци. Израел обаче твърди, че същинският им брой е доста по-голям.

Изглежда израелската авиация се стреми да зачести ударите си, с цел да нанесе допустимо най-вече вреди на Хамас, до момента в който се форсират опитите за реализиране на помирение, означи АП. В района дойде американски посланик за да понижи напрежението. За през днешния ден е планувано и съвещание на Съвета за сигурност в Ню Йорк, с цел да разиска обстановката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР