Най-малко 257 души, най-вече войници и членове на семействата им,

...
Най-малко 257 души, най-вече войници и членове на семействата им,
Коментари Харесай

257 трупа, но има и оцелели - алжирското министерство на отбраната съобщи страшната истина за самолетната катастрофа

Най-малко 257 души, най-много бойци и членове на фамилиите им, са починали при злополуката на алжирския военно-транспортен аероплан край столицата на страната, предава AFP.

Самолетът Ил-76 се е разрушил скоро, откакто е изхвърчал от военно летище „ Буфарик “ на към 50 км. югозападно от столицата Алжир.

„ Сред починалите има 10 души екипаж и 247 пасажери, множеството членове на въоръжените сили на страната “, оповестява алжирското министерство на защитата в публично свое заявление.
Говорител на алжирската Гражданска отбрана съобщи, че по предварителни данни жертвите са били 181. Той посочи, че има оживели пасажери, които са мощно обгорени от запалилия се корпус след рухването на самолета. На мястото на злополуката работят над 300 спасители.
Сред починалите са 26 членове на подкрепяния от Алжир Фронт Полисарио, борещ се за самостоятелност на Западна Сахара - оспорвана територия, анексирана от Мароко.
Самолетът, летящ по маршрута Буфарик-Тиндуф-Бешар в югозападната част на Алжир, падна в равнища няколко минути след политане от летището на военната база в Буфарик, на 50 км от южно от столицата Алжир. Веднага след удара в земята самолетът се възпламени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР