Най-малко 25 души са се удавили при корабокрушение на лодка

...
Най-малко 25 души са се удавили при корабокрушение на лодка
Коментари Харесай

25 мигранти са се удавили край либийския бряг


Най-малко 25 души са се удавили при корабокрушение на лодка край Либия, в която евентуално е имало към 150 миггранти, оповестиха от две избавителни организации.

„ Гумена лодка потъна на север от Триполи, минимум 25 души са умрели при случая, точните цифри към момента са неясни", съобщи немската благотворителна организация Sea Watch в Туитър.

Италианската брегова защита сподели пред Агенция Франс Прес, че 85 индивида са избавени от потъващата лодка и са открити осем тела на починали.

Смята се, че това е първото корабокрушение през 2018 година, макар че избавителните организации споделят, че безбройните лодки, които се пробват да прекосят Средиземно море, може да потънат и без диря, което значи, че смъртните случаи по рисковия път през морето до Европа може да са почнали още по-рано.

Тревога била вдигната, откакто аероплан за наблюдаване на задачата на Европейски Съюз за битка с трафика на хора „ София “ забелязал отчасти потопената лодка на към 70 км. от либийското крайбрежие в интернационалните води.

"Корабокрушение край крайбрежията на Либия, на изток от Триполи. Десетки хора, които са изчезнали, които ще умрат без погребение", написаха в Туитър от испанската благотворителна организация Proactiva Open Arms.

От Sea Watch оповестиха, че са били алармирани за бедствието от страна на бреговата защита, съгласно която 150 лица са били на борда./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР