Най-малко 245 души са задържани на протестите в Беларус в

...
Най-малко 245 души са задържани на протестите в Беларус в
Коментари Харесай

Над 230 души са задържани на протестите в Беларус

Най-малко 245 души са арестувани на митингите в Беларус в съботния ден, съобщи организация " Униан ". Информацията е позована на беларуския правозащитен център " Весна ", който събира информация за арестите на стачкуващи, както и за обиски в столицата Минск и районите на страната.

Повечето от арестуваните през днешния ден са протестирали в Минск.

Тази заран по улиците на беларуската столица се появи специфична техника. Силовите служби блокираха улиците към площад Бангалор, където се планираше да се състои демонстрацията.

По информация на Би Би Си, измежду арестуваните има и публицисти - няколко души от уеб страницата Tut.by, както и основният редактор и фотограф от изданието " Наша Нiва ".

" Следствената комисия разгласи, че е формирано наказателно дело за жестоко нарушение на реда с апели в обществената мрежа Телеграм да се взе участие в неразрешени акции. След 14:00 в региона на площад Бангалор, по дворовете и прилежащите улици започнаха целенасочени арести. " - оповестяват от центъра " Весна ".

Отличителна линия на митингите в страната е изключително дейната роля на дамите. През последната година в Беларус са заведени над 140 политически каузи против жени- правозащитнички.
 Повече от 400 наказани в Беларус от началото на митингите
Повече от 400 наказани в Беларус от началото на митингите

Най-тежката наложена присъда досега е 10 година затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР