Най-малко 24 души са загинали при вчерашното земетресение с магнитуд

...
Най-малко 24 души са загинали при вчерашното земетресение с магнитуд
Коментари Харесай

Броят на загиналите след земетресението в Япония достигна най-малко 24 души

Най-малко 24 души са починали при вчерашното земетресение с магнитуд 7,6 в Централна Япония, предадоха международните организации, базирайки се на публични японски представители.
 
По данни на локалните управляващи измежду починалите има седем жертви в градската болница на Вадзима, заяви организация Киодо. В град Вадзима, ситуиран в най-силно засегнатата от земетресението префектура Ишикава, единствено в един от кварталите са изгорели повече от 100 здания, съобщи японската телевизия Ен Ейч Кей (NHK).
 
Правителството заяви, че към 1000 души са били настанени в база на военновъздушните сили във Вадзима и са снабдени с одеяла, вода и храна.
Япония бе наранена през вчерашния ден от серия мощни трусове, като най-силното от тях доближи магнитуд 7,6 и аргументи пострадвания и вреди, принуждавайки управляващите да издадат и предизвестия за цунами.
 
Един възрастен мъж е умрял след сриване на постройка в град Шика в префектура Ишикава, съобщи телевизия " Нипон Ти Ви ", като се базира на локалната полиция. Агенция Киодо заяви за още 4 починали в региона на Ишикава, базирайки се на спешния екип на префектурата, в това число мъж и жена, и двамата на 50 години, младо момче и мъж на 70 години.
 
Японският в. " Асахи " цитира полицията, съгласно която изваден от останките на постройка мъж е бил откаран в болница, където е била доказана гибелта му. Японският министър-председател Фумио Кишида съобщи пред публицисти късно нощес, че е мъчно за избавителните екипи да доближат до най-засегнатите региони заради блокирани при земетресението пътища.
 
Японското държавно управление заяви, че нощес е наредило на повече от 97 000 души в девет префектури да се изтеглят от западното крайбрежие на най-големия остров Хоншу. Те прекарват нощта в спортни зали и учебни физкултурни салони, които нормално се употребяват като евакуационни центрове при изключителни обстановки. Почти 33 000 семейства са останали без електричество в префектура Ишикава.
 
Силният трус на 1 януари бе усетен в Осака, Киото и даже Токио. След трусът имаше предизвестия за цунами с височина на вълните до 5 метра. Местните поданици бяха призовани неотложно да изоставен крайбрежната зона.
 
Вълни с височина 1,2 м доближиха пристанище Ваджима на полуостров Ното в най-северната част на провинция Ишикава, след което предизвестието за цунами бе свалено. 
 
В същото време за трети път в цялата страна е задействана системата за предизвестие за мощни трусове - локалните поданици са призовани да се приготвят за нови земетресения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР