Най-малко 23-ма военнослужещи са обявени за изчезнали днес след наводнение,

...
Най-малко 23-ма военнослужещи са обявени за изчезнали днес след наводнение,
Коментари Харесай

Най-малко 23-ма войници са в неизвестност след внезапно наводнение в индийския щат Сиким

Най-малко 23-ма военнослужещи са оповестени за изчезнали през днешния ден след наводняване, породено от неочакван пороен дъжд в щата Сиким, Североизточна Индия, съобщи Ройтерс, представен от.

Дъждът е връхлетял котловина на към 150 км северно от столицата на щата - град Гангток, близо до границата с Китай.

" Пострадали са някои уреди на армията в долината, работи се по определяне на детайлностите ", сподели представител на военните от град Гуахати. Прииждащите води след изпускането на язовир са залели няколко транспортни средства, посочи той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Периодични превалявания и гръмотевични стихии затрудняват избавителните интервенции в региона, съобщи за Ройтерс различен представител на армията, поискал да резервира анонимност.

Пострадалата котловина се намира в планински регион. Заради изпускането на вода от язовира нагоре по течението на река Тиста, нивото й се е повишило с 4,5 метра над нормалното, оповестиха индийските военни, представени от Франс прес.

Наводненията и свлачищата са относително постоянно събитие в Индия и предизвикват тежки вреди, изключително в сезона на мусоните - от юни до септември. През октомври обаче този интервал нормално е завършил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР