Най-малко 23 души в Истанбул и 8 души в Анкара

...
Най-малко 23 души в Истанбул и 8 души в Анкара
Коментари Харесай

Пострадали и арестувани в Турция на възпоменателни демонстрации

Най-малко 23 души в Истанбул и 8 души в Анкара са били арестувани, а няколко са потърпевши след конфликт сред полицията и стачкуващи в събота вечерта.

Полицията е разпръснала със сълзотворен газ и гумени патрони възпоменателна проява във връзка четвъртата годишнина от атентата в южния турски град Суруч, заяви вестник „ Евренсел “, представен от БНР.

В Истанбул демонстрацията се е провела в квартал „ Кадъкьой “ на азиатския бряг на Босфора. Сред арестуваните има леви деятели, в това число и някои от ранените и оживели след атентата през 2015 година

Пострадали са депутатът от най-голямата опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия доктор Али Шекер и националният представител от лявата и прокюрдска Демократична партия на народите Ерол Катърджъоглу. На митинга са участвали и други политици от двете парламентарно показани партии.

В Анкара се е провела възпоменателна проява на площад „ Сакария “. На нея силите за сигурност са задържали най-малко 8 души.

На 20 юли 2015 година терорист от организацията " Ислямска страна " извърши гибелен атентат против деятели на Федерацията на младежките социалистически сдружения, които се бяха събрали в гр. Суруч в южната област Шанлъурфа в поддръжка на сражаващите се против джихадистите кюрдски отряди в прилежаща Сирия. Жертви на атентата бяха 33 души, 104 бяха ранени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР