Най-малко 23 души са загинали при силните бури и поне

...
Най-малко 23 души са загинали при силните бури и поне
Коментари Харесай

Торнадо в Мисисипи, има много загинали

Най-малко 23 души са починали при мощните стихии и най-малко едно торнадо, които минаха през американския щат Мисисипи, откъсвайки покриви и изравнявайки със земята квартали, оповестиха публични лица и поданици.

Агенцията за ръководство на изключителните обстановки в южния щат заяви, че минимум четирима души са изчезнали, а десетки са ранени, до момента в който хиляди хора в Мисисипи, Алабама и Тенеси са без ток.

" Най-малко 23-ма поданици на Мисисипи са починали от мощните ветрове през миналата нощ. Знаем, че още доста хора са ранени. Издирвателните и избавителните екипи към момента са дейни ", съобщи губернаторът Тейт Рийвс в " Туитър ".

" Загубата ще се усеща вечно в тези градове. Моля, молете се Божията ръка да бъде над всички, които са изгубили близки и другари ".

Потвърждавайки, че броят на починалите е 23, Агенцията за ръководство на изключителните обстановки предизвестява: " За страдание се чака тези числа да се трансформират. "

Издирвателни и избавителни интервенции се организират в окръзите Шърки и Хъмфрис, на към 70 благи (110 км) северно от столицата на щата Джаксън, заяви организацията.

" Градът ми го няма ", съобщи пред Си Ен Ен кметът на Ролинг Форк Елдридж Уокър, чийто град се намира в окръг Шарки.

Той съобщи, че когато е съумял да излезе от вкъщи си, " това, което намерихме, е съсипия на всички места към нас ".

Удроу Джонсън, локален чиновник в окръг Хъмфрис, споделя, че брачната половинка му го е събудила и са чули нещо, което е приличало на трен.

" Беше доста ужасно ", споделя Джонсън и прибавя, че къщата на съседа му - ремарке - е " изцяло изчезнала ".

Националната метеорологична работа предизвести жителите, че до момента в който траят интервенциите по почистването, " заплахите остават даже след отминаването на бурите ".

Телевизионни фрагменти демонстрираха изравнени със земята къщи и разхвърляни по пътищата парчета, до момента в който службите за незабавна помощ се опитваха да стигнат до нуждаещите се от помощ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР