Най-малко 23 души са загинали, а десетки други са били

...
Най-малко 23 души са загинали, а десетки други са били
Коментари Харесай

Оцеляла след атаката в Запорожие: Навсякъде имаше стъкла, хората крещяха и бягаха


Най-малко 23 души са починали, а десетки други са били ранени при съветски ракетен удар по цивилен ескорт в Южна Украйна, оповестяват локални управляващи, представени от Би Би Си. Медията съумя да интервюира оживяла от офанзивата жена, която споделя за ужаса на случилото се.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7285
Огромен кратер до редица коли в град Запорожие свидетелства за жестокостта на нападението. Прозорците и предните стъкла са разрушени.

Виждат се половин дузина тела, лежащи на мястото на случая, явно цивилни. Багаж и палта са разхвърляни по асфалта.

Оцелялата Виктория Йосипенко споделя, че шефът ѝ е бил погубен при нападението.  " Тя имаше две деца. Излязох от кафенето, с цел да отида до тоалетната, когато това се случи. Изтичах назад и се пробвах да я намеря. Кафенето беше разрушено, в близост имаше доста тела. Всичко беше доста ужасяващо ", споделя тя.

Реагирайки на нападението в ранните часове на петък в покрайнините на районната столица на Запорожска област, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е " държава-терорист ".

Той съобщи, че Русия е изстреляла 16 ракети по града, и се зарече да накаже виновниците за " всеки изгубен украински живот ".

Междувременно локален чиновник, назначен от Русия, упрекна Украйна за нападението.

Конвоят беше ударен в миг, когато хората се готвеха да пътуват към окупираната от Русия част на района, с цел да вземат свои родственици, а също и да доставят филантропична помощ.

" Пристигнахме на опашка, с цел да се присъединим към колона, която се движеше към Херсон ", споделя свидетелката на случилото се Катерина Холобород.  " Излязохме, с цел да забележим какъв номер имаме в опашката. Тогава първата ракета падна зад вагоните. Паднахме на земята. След това втората ракета удари в центъра на опашката. Навсякъде имаше стъкла, хората крещяха и бягаха. Не си припомням доста. Беше доста ужасно. След това станах, с цел да видя какво се е случило, да оказа помощ на ранените. Опитах се да оказа помощ на един ранен млад мъж, когато се случи третата детонация ".

This morning russians launched another rocket attack on the outskirts of Zaporizhzhia region. 16 rockets fired, 4 hit a convoy of cars with civilians who were going to pick up their relatives from the temporarily occupied territory.

25 dead, 50 wounded.
— Igor Lachenkov (@igorlachenkov)
Нападението се случва в миг, когато съветският президент Владимир Путин се приготвя за церемонията по подписването в Москва на анексирането на Запорожие дружно с украинските Донецка, Луганска и Херсонска област.

Този ход следва самопровъзгласените референдуми в източните и южните райони, които бяха наказани от Украйна и Запада като подправени.

Civilian casualties in past 24 hours:
Zaporizhzhia – 25 dead, 74 injured.
Dnipro – 1 dead, 5 injured.
Mykolaiv – 3 dead, 20 injured.
Kharkiv - 7 wounded.
Kherson – 1 dead, 1 injured.
The " second army of the world " is only brave enough to fight unarmed civilians.
— Defense of Ukraine (@DefenceU)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР