Най-малко 22-ма души са загинали, а над 50 са ранени

...
Най-малко 22-ма души са загинали, а над 50 са ранени
Коментари Харесай

Масова стрелба в САЩ! 22-ма души са загинали

Най-малко 22-ма души са починали, а над 50 са ранени при всеобща пукотевица в американския град Люистън, щата Мейн.
Прочетете още
Стрелецът, който е избягал и се търси, разкрил огън на три места - в ресторант, магазин и развлекателен център. Властите разгласиха фотография на 40-годишният Робърт Кард, който обаче не дефинират като обвинен, а като лице, към което се демонстрира интерес във връзка със стрелбата. Полицията предизвести, че той е въоръжен и извънредно рисков и посъветваха жителите да не го заговарят, а да алармират незабавно на незабавния телефон 911. 

Карт е някогашен член на Националната армия и инструктор по боравене с оръжие. Преди месец е заплашил с ликвидиране член на армията, откакто почнал да чува гласове. 

" Някой ми сподели, че в залата за боулинг е имало детско събитие и това е извънредно трагично, в случай че се окаже по този начин. Просто е толкоз нереално. Виждаш го по новините и си казваш, че това в никакъв случай няма да се случи тук, а след това се случва и просто ти се завива свят. Двете лечебни заведения са извикали всички чиновници, които не са били на работа, с цел да се оправят със обстановката. Ние сме град с население към 39 000 души. Болниците ни не са пригодени да се оправят с сходен тип пукотевица и вършат най-хубавото, на което са способни ", съобщи Робърт Маккарти, общински консултант в Люистън.

Люистън се намира на към 60 километра северно от най-големия град в щата Мейн - Портланд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР