Най-малко 22-ма души са убити, още 30 са ранени вчера

...
Най-малко 22-ма души са убити, още 30 са ранени вчера
Коментари Харесай

Десетки загинали при атентат с кола-бомба в Бенгази

Най-малко 22-ма души са убити, още 30 са ранени през вчерашния ден в Бенгази при детонация на кола-бомба пред джамия в центъра на града съгласно медицински източници, представени от Франс прес.

Според източник от болничното заведение „ Ал Джала “ броят на жертвите може да нарасне.

Колата-бомба се е взривила пред храм в квартал Ал Слеймани, прочут като цитадела на салафистките групи, които водиха война против джихадистите в Бенгази дружно с армията на мощния човек в източна Либия военачалник Халифа Хафтар.

Според ТАСС, която цитира портала " Либия ахбар ", атентатът е осъществен, до момента в който вярващите излизали след молитва. Половин час по-късно, до момента в който на мястото работели силите за сигурност и медици, наоколо бил взривен още един автомобил.

Сред починалите е Ахмед Али ал Фитруи - шеф на следствено-разузнавателната част при основното командване на армията на ген. Хафтар.

Либия потъна в безпорядък измежду революцията, която постави завършек на режима на Кадафи през 2011 година Бенгази, някогашен бастион на бунтовниците против режима, се трансформира в цитадела на джихадистките групи.

Частите на Хафтар, които поддържат властта в източната част на страната, дълго време се опитваха да изтласкат екстремистите, измежду които и групи, свързани с ДАЕШ и Ал Кайда. През юли предходната година Хафтар разгласи цялостно освобождение на Бенгези от терористите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР